Besparen

Energiebesparing, de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden zijn eindeloos. Als Energiecentrum helpen wij u graag op weg bij het inzichtelijke maken van uw kansen.

Via een overzichtelijk menu aan linkerzijde krijgt u een overzicht van de processen, waarvoor energiebesparende maatregelen zijn opgenomen. De weergegeven maatregelen zijn allen rendabel om uit te voeren, echter dit is sterk afhankelijk van bedrijfspecifieke situatie. Factoren die een sterke invloed hebben op de rentabiliteit van de maatregelen zijn ondermeer de prijs die u betaalt per kWh elektriciteit, m3 aardgas of GJ warmte, de totale of vervangingskosten van de maatregel, de bedrijfstijd van het proces enzovoort. 
Om toch een goed beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing zijn daarom per maatregel daar waar van belang aandachtspunten geformuleerd. Op deze manier krijgt u meer gevoel bij de maatregel en de toepasbaarheid ervan. Voorbeelden van aandachtspunten zijn bedrijfstijd, geïnstalleerd vermogen, temperaturen, etc .

Naast de genoemde aandachtspunten zijn er nog tal van andere, proces en locatie specifieke mogelijkheden en onmogelijkheden. Dit heeft ertoe geleid dat er geen terugverdientijden per maatregel genoemd zijn, immers iedere maatregel is rendabel! 

Wanneer u vragen heeft over een specifieke maatregel of toepassing kunt u contact met ons opnemen, we lichten dan graag de maatregel toe.

Let wel, als ondernemer bent u wettelijk verplicht maatregelen met een terugverdientijd van minder dan vijf jaar uit te voeren. Indien u niet weet welke maatregelen dit zijn, kunnen wij u desgewenst op weg helpen.